Vilka tjänster erbjuds av en erfaren och proffsig firma under flytt?

Hur får man kontakt med en erfaren och pålitlig flyttfirma? Kan man få en offert innan bokning? Måste jag packa själv eller ingår det i flyttfirmans ansvar? Läs här för goda råd inför er flytt.

När man väljer en flyttfirma så finns det en del saker att tänka på. De kommer ju ha ansvar för alla ägodelar i ens hem eller den verksamhet man tänkt sig att flytta. Där finns både sådant som är dyrt i pengar räknat, men också ting med affektionsvärde som inga försäkringar kan ersätta. Därför är det viktigt att i förväg veta att den flyttfirma man anlitar är seriös, har goda referenser, följer branschstandard samt har stor erfarenhet inom just området flytt. En sådan flyttfirma vet hur man gör för att packa effektivt och säkert. De kan organisera din flytt så att det blir så bra som bara möjligt. Kundens önskemål står i centrum och flyttfirman anpassar arrangemanget så att det blir den optimala lösningen för den aktuella flytten. Letar man en erfaren och seriös flyttfirma, kan ett flertal tjänster erbjudas. Både för privatpersoner, företag och föreningar finns möjlighet till proffsig assistans. Även för kontor, butiker och andra verksamheter.

Två män bär kartonger

Vad krävs av kunden inför en flytt?

Som kund finns möjlighet att välja flera servicenivåer på flyttjänster. På så vis finns det en chans att påverka kostnaden för flytten. Det erbjuds tre alternativ: Lågprisbudget, mellanprisbudget eller lyxbudget. Första alternativet innebär att kunden både packar och bär alla kollin. Flyttfirman står enbart för körning och fordon. Ett alternativ som passar den med ett litet bohag och önskan att leja bort endast det nödvändigaste, alltså körningen. Alternativ två innebär att kunden själv packar medan flyttfirman tar övrigt ansvar för det praktiska. Tredje alternativet är som namnet anger, ett lyxigt alternativ. Kanske en lyx värd att unna sig då man står inför allt som en flyttning innebär. Då överlåtes hela ansvaret för pack, lyft och logistik av ens bohag på flyttfirman. Detta från punkt A till B utan att behöva engagera sig mera än den egna personliga förflyttningen till den nya adressen.

Hur fungerar det med försäkringar och eventuella bidrag?

Det finns alltid möjlighet att söka statligt Rut-avdrag för flyttjänster. Pensionärer kan dessutom ibland få rabatt för flytthjälp via flyttfirma. Ett seriöst företag har försäkringar som gäller både för det arbete som utförs och kundens ägodelar. Kontrollera alltid innan avtal vilka försäkringar den aktuella firman har. Vi rekommenderar att läsa vidare på denna sajt: https://www.flyttfirmalinköping.se

1 Apr 2020