Vanliga frågor om en flyttfirma

Står du inför att flytta inom Stockholm? Du är definitivt inte ensam – tvärtom: Stockholm är den stad i Sverige där flest flyttar sker och det är också dens tad i Sverige där en flytt är att anse som svårast. Trafik, brist på parkeringar, svårt att få ihop tillräckligt med hjälp, smala  trapphus, saboterade hissar, snäva passager – samtliga faktorer som spelar in och som ligger till grund till varför Stockholm och en flytt där är tuffare än någon annanstans.

Dessa faktorer är även anledningar till varför en flytt i Stockholm ofta innehåller professionell hjälp och där man anlitar en flyttfirma snarare än att på egen hand ge sig på att att packa, bära, hyra fordon och transportera sitt bohag mellan de båda bostäderna.

En flyttfirma är något vi ska titta lite närmare på och vi ska göra det genom att ställa frågor och svara på dessa – helt enkelt för att det finns många frågor kring hur man ska agera och vad man ska tänka på. Det här tror vi kan underlätta för dig om du någon gång ska flytta inom Stockholm och detta oavsett om flytten i fråga sker till Bromma, till Årsta, till Nacka eller till någon annan närliggande ort och område i Stockholm.

Hur vet jag att en flyttfirma håller god kvalitet?

Ska du flytta till exempelvis Bromma och ska anlita en flyttfirma så är rådet att du dels försöker hitta en lokal flyttfirma i Bromma – och dels att du försöker ringa tidigare kunder som anlitat denna. Det sistnämnda är viktigt – tummen upp från en tidigare kund är guld värt och något för dig att luta dig mot.

Är en flyttfirma dyr att anlita?

Nej, faktiskt inte – förutsatt att du kontaktar så många som möjligt. Det skiljer mycket i pris och en flytt till Bromma kan hos en flyttfirma kosta väldigt mycket mer än vad fallet är hos en konkurrent. Glöm dock inte det vi nämnde ovan – ring referenser! Priset är relativt lågt oavsett och kvaliteten ska alltid sättas först.

Kan jag få extratjänster?

Ja, många flyttfirmor erbjuder att ta hand om exempelvis din packning och de kan även i vissa fall åta sig din flyttstädning. Vidare så kanske du kan behöva magasinering – om du och din partner ska flytta ihop i en gemensam lägenhet i Bromma exempelvis – och där har du ytterligare en extratjänst du kan välja. Du får naturligtvis betala lite extra för dessa – men det handlar inte om några extrema summor och det finns definitivt ett värde i att, vid behov, göra så.

30 Dec 2016