Vad det kostar att anlita en flyttfirma i Stockholm

Att anlita en flyttfirma i Stockholm kan vara svårt – och det lönar sig nästan alltid att jämföra flera olika firmor för att få de bästa erbjudandena. Ställer man flera olika offerter mot varandra kan man dessutom få en del förmåner, till exempel att flyttfirman även står för städningen av huset som man flyttar ut ifrån. I huvudstaden finns en kännbar konkurrens mellan firmorna – och du som kund har möjlighet att utnyttja denna konkurrens.

Exempel på priser

Givetvis ser alla firmors priser olika ut, och de priser som följer är endast exempel för att ge en fingervisning om hur betalningen fungerar och var slutsumman ungefärligt kan landa på. Flyttfirmor tar, som i många andra branscher, betalt för antal arbetare och hur många timmar de lägger ner på jobbet. I städer med många äldre lägenheter – till exempel Stockholm – kan man räkna med att jobbet ibland tar längre tid. Det här gäller för dem som exempelvis bor högt upp i äldre gårdshus då de ofta saknar hiss. Avsaknad av hiss lägger till en hel del tid som går åt till att flyttgubbarna går i trappor.

Ett simpelt prisexempel på en vanlig typ av flytt med en normaldyr firma kan se ut ungefär så här:

Lägenhet

Firman bedömer att jobbet kräver två flyttgubbar, något som de tar ungefär en femhundralapp för per person (ink moms). En flyttbil kommer även att krävas för jobbet – något som gör att ca 800 kr tillkommer till priset per påbörjad dag.

En lägenhetsflytt som börjar 09.00 på morgonen och avslutas 15:00 innebär då att flyttgubbarna lägger ner sex timmars jobb per person. 6h x 500 ger oss en summa på 3000 kronor, vilket blir 6000 kronor för båda i rena timkostnader. Till det här tillkommer ju också kostnaden för bil som är på 800 kronor.

Slutsumman för det här prisexemplet blir då 6 800 kronor. Glöm dock inte att göra bra research och ställa flera olika offerter mot varandra – det här ger dig med största sannolikhet en bättre deal än det här prisexemplet.

Villa

Om du bor i något av Stockholms många villaområden kan det bli lite dyrare då de ofta är större och följaktligen har ett större antal ägodelar som ska flyttas. I det här exemplet är det en familj på 5 personer som ska flytta ut från Stockholm till en annan stad 10 mil bort.

  • Tre arbetare och en flyttlastbil som tillsammans kostar 1280 kr i timmen att anlita
  • Lägg till resekostnad och administrativa avgifter på 1500 kr.

Flytten tar ca 10 timmar att genomföra, något som resulterar i ett pris på 14 300 kronor.

10 Feb 2017