Ta hjälp för att flytta kassaskåp

Har du ett kassaskåp som ska flyttas så har du också ett både tungt och krångligt projekt framför dig. Ett projekt som innebär att både du och de personer du engagerat för att hjälpa dig att bära riskerar att skada er. Ett kassaskåp väger - oavsett storlek - många kilon och det är egentligen för mycket begärt att be vänner om hjälp för att flytta kassaskåp.

I synnerhet om det handlar om en flytt som ska ske där det finns trappor. I sådana fall så är det alltid bäst att anlita professionell hjälp och ringa ett företag som är specialiserat på tunghantering. Genom att göra detta så säkerställer du dels att ditt kassaskåp flyttas på ett säkert sätt - men även att ingen riskerar att skadas.

Den stora fördelen med företag inom tungtransport är att dessa har en gedigen utbildning inom allt som rör tunga lyft och att man - genom denna - också alltid sätter säkerheten först.

Ett projekt som kräver professionell hjälp

Ser man till hur ett sådant företag tar sig an ett projekt där man ska flytta kassaskåp så innebär det inte att de avsätter fem gubbar som tar i, lyfter och bär den otympliga pjäsen. Det handlar om att de först och främst genomför en riskanalys där man tittar närmare på hur mycket ett kassaskåp väger, hur yttre omständigheter ser ut - trappor, smala passager etc - och där man identifierar riskerna och ser till att aktivt göra allt för att minimera dessa.

Vilket kan innebära att man använder sig av maskiner och exempelvis ser till att ha en kran redo för att lyfta kassakåpet genom exempelvis en balkongdörr eller ett fönster. Skulle detta vara fallet så innebär det också att allt runtomkring säkras, att grannar och förbipasserande skyddas och att man metodiskt och med stort fokus på säkerhet tar ned kassaskåpet utan att skada exempelvis fasaden.

Kommunikation är en annan nyckel för att flytta kassaskåp. Oavsett om en flytt av ett sådant objekt sker med muskelkraft eller med kran så handlar det om att alla som är inkluderade i jobbet pratar med varandra och uppdaterar sig om att allt går bra - för alla. Att flytta kassaskåp är möjligt, men det är ett jobb för proffs och inte för lekmän.

10 May 2023