Städning efter man har flyttat

Även om man är noga med städningen är det lätt att missa partier, och det är dessa som man kommer upptäcka när det är dags att städa inför flyttning. Varför inte anlita en städfirma istället?

Handen på hjärtat: hur ofta städas det bakom kyl, spis och badkar? Hur ofta rensar man avloppet eller torkar ovanpå köksskåpen? För att inte tala om i källare eller på vinden. Allt detta och mer därtill är det som man kommer upptäcka den dagen man flyttat och ska städa inför den kommande hyresgästen. Och vilken tid man än planerat att det ska ta att städa så kan man lätt fördubbla den. Om inte tredubbla eller fyrdubbla. Att fara fram över golv och synbara ytor med trasor, dammsugare och svabb är en promenad i parken och tar max ett par timmar beroende på ytor. I jämförelse kan det lätt ta en timme att göra rent en ugn, om man har negligerat den ett tag.

En mamma med ett barn städar

Mycket som ska hinnas med

Att flytta och allt som hör därtill kan lätt sänka den piggaste eftersom det är så mycket som ska ordnas. Och dessutom påverkar det känslorna mycket med en flytt, även om det kan vara positivt. All planering, alla tankar och drömmar. För att inte tala om nedpackning och flytt av allt bohag. Och när man helst av allt vill börja hänga upp gardiner i den nya bostaden, eller lägga sig i soffan och trött stirra upp i taket, ja då ska man lägga timmar på att finstäda den gamla bostaden istället. Om man har kunskapen och tiden så kan man göra det, men om man kanske till och med ska ta ledigt från jobbet så är det knappt lönt mödan.

Anlita någon som hjälper

Många kämpar själva på med flytten av bohag, och kallar in alla tjänster från släkt och vänner. Men när det gäller städningen så är det fler och fler som har börjat nyttja möjligheten att anlita en städfirma som utför den. Genom RUT-avdraget kostar det inte så mycket som man tror, det blir snabbt och proffsigt gjort och dessutom får man en garanti där eventuella klagomål från den nya boende åtgärdas av städfirman. Det innebär att så fort man tömt den gamla bostaden så kan man bara hoppa in i bilen och köra mot det nya boendet. Det enda man behöver göra är att betala fakturan när den kommer. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.flyttstädningbromma.net

28 Feb 2020