Sköt din flyttstädning korrekt i Stockholm

Att Stockholm har en extrem bostadssituation där man dels kan sälja en bostad till ett väldigt högt pris och där det dels inte finns tillräckligt med hyresbostäder – något som skapat en skakig andrahandsmarknad – gör att det sker väldigt många flyttar i staden. Baserat på detta så ska man också säga att en stor del av dessa flyttar sker på ett korrekt sätt och där de flyttande personerna dels är ute ur boendet på avtalad tid och där de också lämnat detta i det skick som man har rätt att förvänta sig då man ska flytta in.

Tyvärr så finns det dock en del flyttar som inte sker fullt lika tillfredsställande och där de personer som ska flytta in möts av ett ostädat och smutsigt nytt hem. En dåligt start på ett nytt kapitel i sitt liv och av den anledningen tänkte vi titta lite närmare på just flyttstädning och vikten av en korrekt utförd sådan. Det sista momentet i en flytt innebär att man genomför en flyttstädning och det här får också anses som det absolut jobbigaste – oavsett om det handlar om en flytt i Stockholm eller en flytt i någon annan stad. Varför är då en flyttstädning så jobbig?

Jo, av två stycken anledningar: dels så handlar det om att den måste äga rum i slutet och att man av den anledningen är trött efter att ha burit alla sina möbler, allt bohag och att man dels också har sina tankar på det nya boendet i Stockholm. En flyttstädning blir på grund av detta både psykisk och fysisk ansträngande.

Som nummer två till varför man kan anse att en flyttstädning är det värsta momentet vid en flytt och varför många väljer att fuska med denna i Stockholm är enkel att förklara: en flyttstädning är ett stort projekt. Allt – och här menar vi verkligen allt – måste nämligen städas; varenda skrymsle och vrå måste rengöras och varenda liten yta ska vara skinande ren efter en flyttstädning. Kort sagt – en flyttstädning i Stockholm tar både tid och är fysisk ansträngande.

Flyttstädning är billig i Stockholm

Dock så fungerar inte dessa förklaringar som någon ursäkt till varför en flyttstädning missköts – eller helt uteblir – i Stockholm. Oavsett hur jobbigt man tycker att detta sista moment är så måste det genomföras och detta för att man genom sin flyttstädning underlättar frö det nya ägarna. På samma sätt som man själv förväntar sig ett städat boende dit man själv ska flytta.

Dessutom så finns det professionell hjälp att anlita också – något som inte alls kostar så mycket pengar i Stockholm där en städfirma dels är billigare än i andra städer i Sverige och där man dels också kan använda sitt rut-avdrag för ändamålet. Orkar man inte – ja, då får man betala för att slippa och då denna kostnad är låg i Stockholm så är också detta något som rekommenderas.

Läs mer på http://www.stadhuset.se/.

28 Aug 2017