Rut-avdraget gäller numera för flytthjälp

Personer i Stockholm får ofta ta emot sin beskörda del av smutskastning från övriga delar av Sverige. Det mesta av detta handlar till mångt och mycket om att en stockholmare är lat, slö och tar hjälp där hjälpen i fråga egentligen inte behövs; något som dessutom kommit att intensifieras i och med att rut-avdraget såg dagens ljus. Att en person i Stockholm i och med detta fick en slags ekonomisk vinning i att ta denna hjälp – det blev för många, helt enkelt, för mycket. Nu kunde alltså en familj i Stockholm dra av halva arbetskostnaden för städning, för tvättning och för exempelvis fönsterputs på sin deklaration och få pengarna tillbaka på skattsedeln. Skandal, var ett inte alltför ovanligt år 2006 då rut-avdraget infördes.

Här kan det dock vara läge att reda ut vissa missförstånd. En stockholmare är inte latare – men har ofta betydligt mer på bordet i form av jobb, pendling och det rådande trafikläget; detaljer som gör att exempelvis hemstädning blir en nödvändighet. Som nummer två: rut-avdraget är något som personer i hela landet får använda och att man har sig själv att skylla om man väljer att inte använda det. Så enkelt är det.

Dessutom – och här ska vi visa på ett konkret exempel på när rut-avdraget fungerar som allra bäst; detta i form av flytthjälp (en nyligen i Rut inkluderad tjänst). Den som inte anser att just flytthjälp skulle vara inkluderat i Rut-avdraget får gärna prova att genomföra en flytt i Stockholm. Där handlar det om en högre stress, det handlar om extremt mycket trafik, det handlar om höga fastigheter – med många trappor, smala passager och, i många fall, icke-fungerande hissar – och det handlar om att varje litet moment har potential att stjälpa en flytt.

Kan man i Stockholm ta ett djupt andetag, luta sig tillbaka, anlita flytthjälp och dra av halva arbetskostnaden för detta – vem kan egentligen säga någonting annat än att det är välbehövligt.

Undersök för att hitta rätt flytthjälp i Stockholm

Dock så ska man veta att en en person i Stockholm som väljer professionell flytthjälp även måste anstränga sig för att hitta sådan. Här väljer vi att lägga betoningen på ordet professionell – flytthjälp finns det gott om – då det nämligen finns många skojare därute som inte allas sköter sina åtaganden på det sätt man har rätt att förvänta sig.

Rådet är att anstränger sig dels genom att ta in fler offerter från flyttföretagen och dels också ser till att ringa tidigare kunder som kan vittna om vilken kvaltet företaget i fråga håller. I en mindre stad så kan man ringa den flyttfirma som finns och vara på det lugna med att allt sköts på exemplariskt sätt. Den fördelen har man inte som flyttande i Stockholm, utan där är den initiala undersökningen väsentlig och nödvändig för att man ska få sitt bohag transporterat- och komma fram i ett stycke.

Fler tips inför flytten.

27 Dec 2016