Överväg magasinering vid flytten

En flytt i sig ställer höga krav på planeringen där en god sådan är nyckeln till en relativt smärtfri resa. Är man ute i god tid med att hyra fordon, med att säga upp alla sina abonnemang, boka in exempelvis en städfirma för flyttstädning, packar veckan innan och så vidare – ja, då kommer flytten också att bli så bra den kan bli. Ett ord vi nämnde ovan var ordet packning och det ska vi titta lite närmare på är. Vi kommer dock inte att titta på hur du packar eller i vilka kartonger. Vi kommer heller inte att titta på hur du ska packa in i flyttbilen.

Det vi ska titta på är nämligen vad du packar. Troligt är nämligen att du har en ganska tilltagen garderob och att du dessutom har två stycken välfyllda förråd. Lika troligt är att det finns en massa saker, kläder och föremål som du inte använder speciellt ofta och att det även finns en massa saker som – av allt att döma – kanske inte kommer att få plats i din nya bostad. i synnerhet om flytten i sig handlar om att du antingen ska flytta från en större till en mindre bostad eller att du- helt enkelt – ska flytta ihop med någon.

Enligt oss så kommer du att tjäna på att sätta dig och gå igenom både garderoben samt dina förråd innan du flyttar och vi anser även att du kommer att tjäna ganska rejält på att rensa ur dessa. Kort och gott; din flytt kommer att blir avsevärt mycket lättare – enligt logikens regler – om du har mindre att bära.

Magasinering fungerar bra i Stockholm

Vad ska du då gör amed sakerna i fråga? Ja, det bästa alternativet är att du säljer dem. Idag så kan du med fördel lägga ut kläder, möbler och föremål på exempelvis Blocket och genom det få in några extra kronor. En annan – lite roligare – variant är att du anordnar en loppis eller hyr ett bord på en sådan. Bor du i exempelvis Stockholm så är detta ett väldigt bra alternativ sett till hur många sådana som anordnas varje helg. Att skänka och göra en god gärning genom detta är också naturligtvis ett alternativ som ska övervägas.

Det fjärde alternativet handlar om de saker som du kanske vill ha kvar – men som du inte får plats med just nu och det går ut på att du låter magasinera föremålen. Magasinering glöms ofta bort, men det handlar om en extremt prisvärd tjänst som verkligen ska övervägas i samband med en flytt.

Magasinering i exempelvis Stockholm innebär i många fall inte heller att du behöver söka dig – med alla saker – till lokalerna där magasineringen sker. Nej, ofta så körs det hem en container till dig och där du i lugn och ro kan packa denna själv varpå företaget kör den till lokalerna i fråga. Perfekt vid en flytt. Här ska vi även tillägga att lokalerna vid magasinering A) är uppvärmda B) är övervakade och C) går att hyra såväl under kortare som längre tid. Magasinering är ett prisvärt sätt att både ha kakan och äta den; något som rent praktiskt innebär att du kan spara det du vill ha i framtiden med som omöjligen får plats i den nya bostaden du ska flytta till.

Läs mer om magasinering här: http://www.magasineringstockholm.net/.

23 Jan 2017