När livet tar en ny vändning

Vi har alla varit med om att livet gjort en snabb vändning. Det kan vara ett förhållande som påbörjas eller avslutas av en miljon olika skäl. Ibland följer kroppsliga förflyttningar.

Idag är livet mobilt på ett helt annat sätt än det var för tidigare generationer. Få av oss kommer att bo på samma ställe hela livet ut. Förr flyttade vi till en annan gård i byn, eller en större lägenhet i samma hus. Det gör vi fortfarande! Men idag gör vi mycket mer än så. Vi flyttar från föräldrahemmet till ett studentboende under vår utbildningstid. Vi hittar ett jobb och flyttar till ett annat boende som passar bättre. Efter några år vill vi trycka på “paus” och resa eller arbeta och studera utomlands. Dags för nästa flytt. Så fortsätter livet. Flyttar sker av olika skäl, praktiska, känslomässiga eller nödvändiga. Uppbrott kan vara sorgliga eller glada.

Förändringar är naturliga

Alla slags förflyttningar och flyttar medför konsekvenser. En del av dem är väldigt konkreta medan andra processer är mentala och sker under ytan. Vanligen är detta utvecklande och ger erfarenheter av olika slag, goda och mindre goda. Lärdomar är de alltid. Vad gäller det praktiska är det ofta en del fysisk ansträngning inblandad. Där finns det däremot hjälp att få. Flytt ska inte betyda ohygglig stress med planering, upprätthållande av ett normalt vardagsliv och bärande av tunga möbler samtidigt. Ett bostadsbyte innebär planering på flera fronter oavsett. För den som redan hittat en ny bostad och fått den gamla såld eller uthyrd är situationen någorlunda enkel. Ändå måste tusen saker fixas.

Saker att göra och saker att lämna till andra

Alla vill veta att du flyttar! Skatteverket behöver ha reda på vad du befinner dig. Likaså de företag du är kund hos, dina vänner och din farmor och kanske lite fler i släkten. Ditt elabonnemang och din uppkoppling behöver sägas upp och flyttas till nya bostaden. Du behöver packa. Du behöver planera hur hemmet ska organiseras och inredas. Du behöver kanske ta ledigt från jobbet under flyttdagen och du behöver hjälp. Den sansade hemmansägaren tänker efter och inser att det är en fantastisk lättnad att ta hjälp av en flyttfirma. Vad kan de göra? Lite vad du vill faktiskt. Om du längtar efter ett långt och stressigt träningspass med möbelflytt och svintung nedbärning av soffor så finns inget som hindrar dig. Men om du hellre ägnar dig åt att fixa allt nytt så tar du hjälp.

Läs mer om flytt och relaterade tjänster hos Flyttfirma Peter Åkare AB

9 Sep 2020