Många saker att hitta vid flytten till Malmö

Ska du flytta till Malmö, eller har du redna flyttat? Då har du en hel del framför dig av nya saker att sätta sig in för att du ska komma till rätta med allt nytt. Det gäller förut om att komma in i den nya  bostaden, kanske renovera den, packa upp, boa in dig och möblera den, gäller det att hitta dina nya affärer. Var finns den närmaste matvaruaffären? Var hittar man biblioteket, glasögonbutiken och klädaffären? Var ska resten av familjen hitta till sin skola, dagis, jobb och så vidare. Det gäller. helt enkelt att lära sig hitta på det nyta stället pch bekanta sig med allmänna färdmedel eller ställa in nya ställen på din GPS i bilen.

Åk buss, och var turist i din nya stad

Ett sätt att lära känna sin nya stad är att åka runt och leka turist. Ta bussen och åk runt. Promenera i nya kvarter. Var nyfiken på den stad du har flyttat till. Känner du att det ät en så pass nya stad att du är osäker på om du hittar, använd en karta, eller Google app i din mobil så att du får en uppfattning om hur staden är uppbyggd. När du väl har förstått hur staden ser ut, vilka vägar som leder vart och hur de leder hem till dig, kan du utöka det område som du rör dig på.

Använd google för att hitta i Malmö

När du väl har börjat hitta i grannskapet runt din nya bostad, vill du säkert lära dig var till exempel en tandläkare, vårdcentral och andra vårdinstanser finns. Du kanske vill hitta till stället som säljer det bästa kaffet på morgarna, var du hittar smörgåsar och annat som man kanske vill ta med sig på vägen till jobbet. Så småningom kanske du behöver hitta de olika tjänster som du vill anlita, som de rätta hantverkarna för jobbet hemma hos dig, pianostämmare, trädgårdsarbetare eller varför inte hemstädningsfirman som kan komma hem till dig för att ordna veckostädningen.

Så hittar du din hemstädningsfirma

I alla dessa fall är det bra om du googlar de tjänsterna som du vill hitta. Är det hemstädning till exempel är det bäst att googla "hemstädning Malmö". till exempel. På det sättet får du reda på vilka företag som arbetar med hemstädning och som kan komma hem till dig. Ta kontakt och be om offert och referenser. Välj då den som är bäst.

30 Jul 2018