Måla om innan inflytt

Det finns mycket att tänka på vid en flytt. Speciellt om det är den första flytten man någonsin genomför. För många ungdomar så handlar det bara om en enda sak: att komma bort från sina föräldrar så fort som det bara är möjligt och få starta det nya, fria livet med detsamma. Helt rätt tänkt, men ändå så fel.

Det vi menar är följande: ska du flytta in i en bostad så kommer du garanterat att vilja genomföra vissa förändringar i denna. Dessa blir mycket lättare att göra om bostaden i fråga är tom och där du ännu inte hunnit bära in sängen, soffan, köksbordet, tvn och alla kartonger.

Vårt råd är alltså att sansa dig lite och vänta i ungefär två dagar innan du flyttar. Det är nämligen den tiden det tar för att genomföra den förändring som kommer att ge bäst effekt: att måla om. Den absolut tydligaste prägeln du kan sätta på din nya bostad, det är att byta färger på väggarna.

Anlita en målare för jobbet

Det finns en sak som talar mot att du ska hinna måla om. Det är att en flytt i sig tar väldigt lång tid och att du inte kan vara på två ställen samtidigt. Däremot så finns det två andra alternativ. Det ena är att anlita en målare som målar om bostaden medan ni förbereder flytten. Det andra alternativet är det motsatta: ni agerar målare i den nya bostaden och en flyttfirma sköter hela er flytt. Av dessa två alternativ skulle vi - trots att det kostar lite mer pengar - välja en målare.

Detta av den enkla anledningen att det är svårare att måla än vad det är att packa, bära, transportera och planera en flytt. Svårare ja - men inte jobbigare? Ställer man den frågan så har man inte riktigt insett att det är väldigt jobbigt att måla. Här tänker vi på det förarbete som krävs för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Jobbet en målare utför blir väldigt mycket bättre

Studerar du hur en målare arbetar med din nya bostad i Stockholm så kommer du förmodligen att bli överraskad över hur denne disponerar sin tid. Den minsta delen för honom handlar om att doppa penseln och rollern i färgpytsen, Det är en smal sak för en utbildad målare.

Den stora delen handlar om rengöra väggarna, spackla igen hål och märken samt om att slipa. Det är det jobbet som gör det möjligt för färgen att fästa korrekt och sitta kvar under en längre tid.

En vägg målad av en lekman jämfört med en vägg målad av en målare ger en tydlig bild av hur svårt det är att lyckas. Den vägg exempelvis du målar kommer att bli vågig, fläckig och full av skillnader i nyans och ton. Den andra väggen: fläckfri.

Starta det nya livet i en nymålad bostad. Du kan gott vänta två dagar extra för att få en bostad som passar din egen stil fullt ut.

Mer info om måleri finns här: http://www.målarenstockholm.se.

10 Jul 2018