Jobben i Sollentuna – just nu

Ska du flytta till Sollentuna? Eller bor du redan i närheten och söker ett nytt jobb? Kommunen ligger mycket nära Stockholm, vilket säkerligen är en bidragande faktor till den livliga arbetsmarknaden som råder. Här söks människor i alla olika branscher. Oavsett om du vill jobba med golvslipning, IT eller mode kan du säkerligen hitta en anställning här.

Kommunala jobb

Den som vill arbeta i offentlig sektor kan titta på kommunens hemsida. Här listat ganska många arbeten, främst inom skola, men också inom vård och omsorg. Du kan till exempel söka anställning som förvaltningsledare, forskningsledare, slöjdlärare, elevassistent, barnmorska eller kurator. Dessa jobb kan du hitta enkelt genom ett par sökningar på nätet eller genom att du går in på kommunens webbplats. Totalt finns det över 100 yrken i kommunal regi.

Exempel på erbjudanden och kvalifikationer som krävs:

  • Lärare i träslöjd. Sollentuna kommun söker lärare med inriktning slöjd och metall. Det finns inga tydliga krav, utan de satsar mycket på personlig lämplighet. De vill att den sökande ska ha ett genuint engagemang för utveckling och lärande, samt att man innehar goda ledaregenskaper och höga kommunikativa förmågor. Några tydliga krav gällande erfarenhet av träarbete står det inget om – kanske har du jobbat med golvslipning eller med finsnickeri? Så länge du anses lämplig kan det finnas chans att få anställningen. Lärarlegitimation är ”önskvärt” och erfarenhet av arbete på högstadieskola är ”meriterande”.

  • En annan annons eftersöker en kurator som ska jobba i en skola med klasserna F - 9. Det står inget tydligt om kvalifikationer. Det står mestadels om arbetsrollen, att den sökande kommer att arbeta aktivt med såväl elever som lärare för att hantera och lösa olika problem. Kuratorns uppgift är även att bistå skolledningen i jobbet mot mobbning och kränkande behandling till exempel. 

Privata jobb

När vi tittar på större jobbportaler finns en mängd olika annonser att svara på, för den som är intresserad och har kvalifikationerna som krävs. Till exempel:

  • Golvslipning och anläggningsarbete. En arbetsgivare planerar att utverka sin verksamhet och söker därmed fler som vill arbeta med golvslipning och annat anläggningsarbete i Sollentuna. De ser gärna att den sökande tidigare har arbetat med golvslipning eller anläggning. De förtydligar att den sökande, förutom yrkeskunskap, bör vara självgående i sitt arbete och har en känsla för service. Som krav ställer de att man har B-körkort och att man talar flytande svenska. Ett yrkesbevis är meriterande. golvslipningsollentuna.se är en firma som alltid är i behov av kompetent personal. 

 

  • Butikssäljare. Flera arbetsgivare i Sollentuna letar efter butikssäljare. Mer specifikt tittar vi på en annons från en arbetsgivare som arbetar med försäljning av byggmaterial. Inga formella kvalifikationer eftersöks, utan det läggs snarare mer vikt vid personlig lämplighet. De söker någon som är driven, engagerad och är bra på att möta människor. De ser gärna att man har tidigare erfarenhet av arbete i butik eller med försäljning. Har man tidigare sålt byggmaterial är det ”mycket meriterande”.
12 Feb 2019