Intresserad av att hjälpa – sök dig till personlig assistans i Stockholm

Det finns i dagsläget ganska stora svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden och speciellt som ung person, boende i en storstad. Det krävs i många fall en gedigen utbildning där man gärna också ska kunna visa upp en examen från antingen högskola eller från ett Universitet och inte ens då är man garanterad något jobb. I Stockholm råder det en tuff konkurrens mellan jobben och det som är faran med att som ung hamna utanför är att man riskerar att fastna där.

Menas med detta: får man inget jobb så får man heller inte de nödvändiga meriter som krävs för att ta sig vidare – oavsett vilket arbete man kan visa upp i sitt CV samt oavsett vilket yrke man söker. Att kunna visa upp att man under en längre period jobbat och skött sig på ett arbete är något som väger tyngre än vad man kan tor hos en potentiell arbetsgivare och av den anledningen så är rådet att man som ung försöker ta de jobb som finns tillgängliga.

En bransch där behovet av nytt folk alltid är stor – speciellt bland yngre människor – handlar om vården i allmänhet och inom personlig assistans i synnerhet. Särskilt i Stockholm finns det alla möjligheter att söka sig till området om personlig assistans och väl där få chansen att utföra ett både viktigt och ytterst stimulerande jobb.

Att man sällan ställer höga krav på betyg eller erfarenhet då det kommer till yrken inom personlig assistans ska dock inte förknippas med att jobben per definition är enkla och att vem som helst klarar av dem. Nej, det är snarare tvärtom och istället för betyg så brukar man premiera de personliga egenskaperna hos en person som söker jobb inom personlig assistans. Yrket som assistent är nämligen väldigt speciellt och här krävs det både en god portion tålamod, humor, empati och värme – egenskaper som inte alla har och som definitivt inte går att skaffa sig via en högskola eller genom att studera på ett högre läroverk.

Passar du inom personlig assistans i Stockholm?

Det är också därför som inte alla passar in som personlig assistent och det är av den anledningen som behovet är så stort. Har man som ung människa dessa egenskaper och är beredd att hjälpa en annan person till ett så normalt liv som möjligt (samt passar ihop med personen i fråga, naturligtvis) – ja, då har man också alla möjligheter att skaffa sig ett yrke inom personlig assistans i Stockholm.

Det finns även – baserat på hur många som väljer just detta – stora chanser att man väljer att stanna kvar inom yrket också; det är nämligen ytterst varierande, häftigt och givande.  Personlig assistans har det mesta man kan hoppas på då det kommer till ett yrke. Passa på att söka ett jobb redan idag om du känner att det är något för dig; vi vågar lova att du inte kommer att ångra dig.

Läs mer om assistansföretag.

17 Jun 2017