Intensivkurs – den snabba vägen till körkort i Stockholm

Även om Stockholm är en stad med utmärkta kommunikationer – som dessutom bara blir bättre och bättre; och där stora satsningar sker på utökade cykelvägar och en utbyggd tunnelbana – så ska man av den anledningen inte underskatta vikten av ett körkort. Ett körkort öppnar – helt enkelt – dörrar och detta både i privat- och arbetslivet. Gällande det sistnämnda så är frågan om ett körkort väldigt mycket viktigare än vad man tror då många arbetsgivare – inte bara i Stockholm – aktivt söker efter personer som får köra bil; och detta oavsett vilken typ av arbetsuppgift det handlar om. Det här gör man av den anledningen att man får in så många ansökningar till de tjänster som läggs ut och att körkortet i den fråga är ett lätt sätt att sortera bland alla CVn som kommer in.

Detta kan man naturligtvis tycka vad man vill om och man kan tycka att ett uteblivet körkort inte säger ett dugg om vilken förmåga man har att exempelvis stå i en reception; men tyvärr ser det i många fall ut exakt på det sätt vi ovan beskrev.

Dessutom – och det här är det viktigaste gällande ett körkort: det är roligt att köra bil och det ger en stor frihet att få göra det. För många som inte har ett körkort – oavsett ålder – så handlar det mycket om tid och bristen på sådan som en avgörande punkt till varför man inte tar det. Man kanske jobbar, man kanske studerar och man kanske har en familj; saker som kräver tid och som således inte går att lägga på att studera teori eller för att övningsköra. Dessutom så anser många att det handlar om för lång väntetid och att om man misslyckas med en uppkörning så kommer det att dröja lång tid – och många dyra körlektioner – innan man åter får en chans.

Bra chans till körkort genom en intensivkurs

Alla anledningar vi nämnde ovan är relevanta och värda att ta i viss beakttning; men här har man även glömt att det finns andra sätt att ta körkort och att det inte alls behöver ta så lång tid i anspråk att göra det. Att anmäla sig till en intensivkurs är ett typiskt exempel på hur man kan förkorta processen kring att ta körkort i Stockholm och om vi närmare ska förklara hur en intensivkurs fungera så kan vi göra detta genom att sätta upp några avgörande punkter.

  • Maximerad tid. Du som elev kommer att få lära dig alla moment som krävs för ett ta ett körkort under din intensivkurs i Stockholm – men du kommer att få göra det under två- tre veckor. Det handlar om att du får köra kanske två gånger om dagen och att du mellan dessa lektioner får plugga teori. En intensivkurs i Stockholm utgår alltid från din körvana så kursens längd beror helt på din erfarenhet bakom ratten.
  • Allt ingår. En tid för uppkörning bokas och detsamma gäller halkbana samt teoriprov; dessa betas sedan av löpande allt eftersom denna intensivkurs pågår i Stockholm.

Det kostar lite mer att anmäla sig till en intensivkurs än vad det gör att övningsköra med sina föräldrar och ta körkort på det sättet. Dock så har man väldigt goda möjligheter att ta körkortet vid en intensivkurs och många trafikskolor i Stockholm har – minst sagt – en imponerande procent då det kommer till elever som klarat alla prov som krävs. Kostnaden ska ställas mot den korta tiden samt den stora sannolikheten att man får den rosa lappen. Ett givet val för många med en uppenbar brist på tid i Stockholm.

9 Feb 2017