I Stockholm kan man få hjälp med att återvinna och städa dödsbon

Att sortera, återvinna och köra bort ett dödsbo kan vara tidskrävande. Men i Stockholm finns det särskilda företag som kan hjälpa till med detta och som även kan sköta städningen efteråt.

Att sortera och återvinna ett dödsbo kan ta lång tid och vara arbetskrävande. Särskilt om man inte har tillgång till bil med dragkrok och släp. Det är heller inte alltid man vet hur man bäst återvinner olika material och var man kan slänga dem. Men det finns särskilda företag som kan hjälpa till med olika typer av återvinning som exempelvis dödsbon, förråd, enstaka möbler och annat. De kan tömma, sortera och forsla bort och se till att materialet tas om hand på ett korrekt sätt och som är bra för miljön. I de fall man vill skänka bort möbler eller bara flytta dem till en annan adress kan de även göra detta. De kan även erbjuda städning efteråt så att den tömda bostaden blir skinande ren.

Använd rutavdraget vid tömning av dödsbo

Är man privatperson och vill ha hjälp med att tömma och städa ut ett dödsbo i Stockholm kan man använda sig av rutavdraget på tjänsten. Men priserna kan variera mellan olika aktörer och det kan därför löna sig att först be om ett kostnadsförslag från några olika företag innan man bestämmer sig. Men då inte alla är seriösa utan slarvar med sortering och återvinning måste man också ta hänsyn till referenser då man väljer företag.

25 Jan 2022