Hur betalar man flytthjälpen?

Att flytta för egen maskin och utan professionell hjälp från en flyttfirma är ett projekt som kräver god planering. Minsta miss kommer att förskjuta tidsplanen och göra att man får svårt att hinna med sig. Allt detta kan i sin tur leda till att man tvingas fuska sig igenom det avslutande momentet i form av flyttstädningen.

Många skulle tjäna på att sätta sig ned inför en flytt och verkligen anstränga sig gällande planeringen. Har du tillräckligt med kartonger - är dessa av god kvalitet? Har du ordnat med flyttbil - får du köra den, och hur mycket rymmer den? Har du större möbler - går de att få in i hissen eller kan du skruva isär dem i mindre delar? Ju noggrannare man är vid sin planering, desto roligare blir flytten.

En fruktkorg kan komplettera pizzan

Man klarar den dock inte ensam. Man måste ha hjälp och det är här goda vänner och familj kommer in i bilden. Det är vid en flytt man verkligen lär sig att uppskatta sina vänner och det är då man inser att man har ett skyddsnät som fångar upp en. Frågan är vad man ska kunna förvänta sig av sina vänner - hur mycket kan man begära i samband med en flytt och vad ska man ge för ersättning? Vi har samlat några punkter som kan ge lite vägledning i detta:

  • Du ska göra mest själv. Har du någonsin deltagit i en flytt som är illa förberedd så vet du också vilket projekt det är. Det är rent av oförskämt mot de personer som offrat en del av sin lediga tid att inte ha gjort klart det som är möjligt att göra. Det innebär att alla kartonger ska vara packade och redo att bäras. Det innebär att större möbler ska vara isärskruvade och det innebär att du även ska ha burit ner - förutsatt att du bor i en lägenhet på en högre våning - de saker som ska flyttas till bottenvåningen. Börja packa i tid och gärna under den vecka som föregår flytten. Du kan inte begära att någon ska stå och packa ner dina saker i kartonger.
  • Flyttpizza eller fruktkorg? Flyttpizzan är rätt given och den ska liksom finnas där tillsammans med några flyttöl. Detta är dock efter att flytten är utförd och då bilen är återlämnad. Under tiden flytten fortlöper behöver alla energi och här är en fruktkorg en bra lösning. En fruktkorg - eller en fruktlåda - går idag att få via fruktbud och det handlar inte om några större summor eller någon större ansträngning. Du kan fylla i via nätet och få en komplett fruktkorg med kvalitetsgranskad frukt levererad i samband med att flytten börjar. Ha en termos kaffe till hands och bjud på lite energirik frukt: så klarar alla av en flytt utan att vackla! Pizzan ska som sagt också finnas redo. Se till att ha beställning klar redan vid ankomst till den nya bostaden. Öl - och annan dryck - bör också finnas redo och väl kyld.
13 Apr 2020