Hjälp när ditt liv ligger i kartonger

Jösses, hela ditt liv ska packas ner i kartonger. Och du har bara en dag på dig att byta ditt gamla hem mot ett nytt! Här är några tips på hur du kan få och ta hjälp för att få en så effektiv flytt som möjligt:

Ha en fulladdad telefon på flyttdagen. Fixa kaffe i en termos och gör i ordning mat som är lätt att värma i micron så tjänar du tid.

Skriv upp alla namn och deras telefonnummer i mobilen. Lägg fram nycklar och skriv upp koder till alla dörrar. Så där ja - nu har du själv underlättat inför din flyttdag.

Varje sig du tar hjälp av en flyttfirma eller väljer att flytta med hjälp av snälla vänner så behöver du organisera flytten. Välsorterade flyttkartonger som dessutom är smart uppmärkta är en bra start på vägen till ditt nya hem.

Tänk på att gärna spara lite luft i kartongerna när du packar. En kartong full med böcker orkar knappast någon lyfta. Även om du så har Hulken i ditt flyttgäng riskerar kartongen att gå sönder i botten om du lastat den för tungt.

Snabb hjälp med flyttfirma

Det smidigaste sättet att flytta är förstås att ta hjälp av en flyttfirma. Proffsen hjälper dig att flytta på mycket kortare tid än om du ska anlita dina vänner. Professionella flyttkillar och flyttjejer vet hur arbetet ska läggas upp för att gå så kvickt som möjligt.

Du kan själv underlätta och snabba på deras arbete genom att ha sorterat bohaget bra. Det är egentligen ganska enkelt. Ställ möbler som du vill ha i till exempel vardagsrummet på ett och samma ställe.

Låt kökssakerna ligga i sina kartonger på en plats i köket så blir det lättare att förstå var du vill ha just kökssakerna i ditt nya hem. Och mycket viktigt - skriv på kartongerna vilket rum du vill ha dem i.  Allt som ska till ditt nya sovrum, märk upp “sovrum”.

Det räcker inte att skriva till exempel “lakan”. Hur ska flyttpersonalen veta om du ska ha lakanen i en byrå i sovrummet eller i garderober i klädkammaren. Skriv istället “Sovrum (lakan)” eller Klädkammare (lakan)”. Rumsmärkningen hjälper flyttfirman - och det som är inom parentes hjälper dig.

Om du vet att du är en risig organisatör så finns det också flyttfirmor som hjälper till med packningen. Större firmor har ofta mästare på packning. Och städning. Frågan är bara vilken hjälp du vill anlita?

27 May 2016