Hitta billig flyttstädning med hjälp av offertsidor

Offerthemsidor är ett relativt nytt fenomen som minst sagt har tagit Sverige med storm. Istället för som förr när man var tvungen att ringa runt, besöka olika firmor och verkligen höra sig för bland vänner och bekanta kan man idag helt enkelt specificera sina behov i ett formulär på internet.

Fenomenet med offertsidor har fått extra spridning i större städer så som Stockholm och Göteborg. I storstäder är utbudet större, och den hårda konkurrensen kan även pressa priserna något lägre än i mer glesbefolkade områden. Flyttstädning är ett område där offertsidor blivit populärt, men hur hittar man dessa?

Hur gör man och vad vill de veta?

Ett bra förstasteg är att helt enkelt skriva in ”offerter” eller ”offertsidor flyttstädning” i till exempel Googles (eller annan sökmotors) sökfält. Därefter kan du botanisera bland sökresultaten och välja den sida som du tycker verka bäst. När du har hittat en sida kommer du i de allra flesta fall att mötas av ett formulär där du förväntas fyll i viss information.

Vanligtvis får du välja vilken typ av uppdrag det är. Här kan du välja mellan kategorier som städning, bygg, renovering, ekonomi & juridik eller flytt och transport. Hur många kategorier man får välja emellan beror på vilken offertsida man väljer. Vissa offertsidor är mer nischade och erbjuder därför inte prisförslag inom flera olika branscher. I det här fallet är ”Städning” det självklara valet.

När du har valt uppdragstyp får du ofta beskriva uppdraget lite närmare. Har du en lägenhet eller villa? Hur många kvadratmeter är det som ska städas? Dessa frågor bör besvaras för att firmorna ska kunna ge dig en så bra offert som möjligt. Även tillgång till städmaterial bör nämnas så att de bättre kan förbereda sig för jobbet. Det kan även vara bra att informera om fastigheten i övrigt – bor du i till exempel Gamla stan i Stockholm kan det vara svårt för firmorna att komma fram med en stor bil.

Därefter vill offertsidorna ofta veta vem uppdraget ska utföras åt – om det exempelvis är åt en byggherre kan priserna skilja sig åt jämfört med om det är åt en privatperson. Letar du offert för din villa- eller bostadsförening vill firmorna och offertsidan gärna veta det också. Därefter bör man specificera när man vill att uppdraget ska slutföras.

Sist brukar de fråga om kontaktuppgifter. Man fyller i sitt namn, sin e-post och sitt telefonnummer. Även postnummer och kommun (ex. 113 58 Stockholm) brukar efterfrågas.

21 Jul 2016