Hantera ömtåliga föremål i samband med flytt

Vid varje flytt kan man räkna med att ett antal ömtåliga saker måste hanteras. Här bjuder vi på några tips om hur du tar hand om dina känsliga saker när du ska flytta till ett hem. Först och främst är det fördelaktigt om du anlitar en firma som är erfarna flyttproffs – ,om du lämnar dina saker i händerna på amatörer utan några bra referenser så är risken stor att du kommer att bli av med saker du älskar. Här är en flyttfirma i Norrköping som garanterat inte slarvar med hanteringen av dina saker.

Ömtåligt material finns i de flesta hem

I de flesta hem finns det ett eller annat ömtåligt föremål. Det kan handla om skulpturer och olika former av konst som lyfter känslan i finrummet och har stort affektionsvärde. Glas, porslin, speglar, tavlor – vid en flytt är det extra viktigt att den typen av saker inte skadas och går sönder. Särskilt viktigt är detta förstås originalverk och annat som inte går att ersätta – vissa saker kan det finnas skäl att ta hand om själv i fall det skulle behövas. Viktigt är att den flyttfirma som du anlitat vet vad som gäller. Märk upp kartongerna med ömtåliga saker extra noga så att flyttgubbarna vet vad som gäller. Detta är mycket viktigt – inte minst om du vill att försäkringen ska gälla om något oförutsett inträffar.

Packa extra noga

Centralt är givetvis att ömtåliga saker packas extra noga inför flytten. En stor tavla som du värderar högt bör du skydda noga – minsta skada gör att konst tappar i värde på marknaden. För att vara säker kan du använda emballage av olika slag – varför inte en kombination av kartong, tidningspapper och bubbelplast. Om du dessutom kombinerar med en filt runt kartongen så kan du vara trygg i att samlarobjektet är väl skyddat när flyttbilen rullar iväg mot din nya adress. Samma metod är även bra att använda med speglar, se till att objektet är stadigt placerar i flyttbilen och inte kan studsa runt inuti kartongen.

Porslin och glas

De saker du har i köksskåpen räknas i hög grad som ömtåliga föremål. Glas, tallrikar, skålar och annat bör därför packas extra noggrant. Enklast gör man detta med tidningspapper, tar dessa slut så går det bra att stoppa in glas, muggar och kaffekoppar i strumporna, tyget ger bra skydd mot stötar, Praktiskt och enkelt!

Papperstallrikar skyddar porslinet

Har du många tallrikar? Köp en förpackning med papperstallrikar. Lägg sedan en papperstallrik mellan varje porslinstallrik. Trava upp dem (inte för många) och slå sedan tidningspapper runt, så får du ett litet skyddat paket som gör att du slipper skav och repor, Tallrikarna kommer inte att slå mot varandra heller. Till sist en påminnelse: Glöm inte att märka upp lådorna med ömtåligt material ordentligt innan du lämnar över bohaget till flyttpersonalen!

7 May 2020