Frågor och svar gällande flyttning

Hur anlitar man en flyttfirma och vad kan de hjälpa till med? Vad ska man tänka på när man flyttar och vad är viktigt när man anlitar en flyttfirma? Här kommer svar på olika frågor om flyttning.

Det kan vara en lång process innan man beslutar sig för att flytta, och när man väl bestämt sig så brukar de flesta i sina tankar redan vara i den nya bostaden. Men det kan vara en lång och ganska krävande väg dit, om man inte noga tänker igenom sin flytt. Och även om man flyttat många gånger så har man en tendens att förtränga hur lång tid och hur mycket det egentligen är som man ska tänka på. Det första man ska besluta sig för är om man ska utföra flytten själv eller om man ska anlita en flyttfirma. Möjligen kan det vara ett beslut som man kommer fram till längre fram i processen, men då ska man tänka på att flyttfirmor har det som mest hektiskt i månadsskiften så en bokning måste komma så tidigt som möjligt. Har man möjlighet så kan det vara klokt att tillfråga flera firmor och också be om offerter.

Hjälp med flytten

Företag som arbetar med flytt brukar ha flera olika möjligheter att välja bland, som endast förflyttning av bohaget eller även tunga flyttar, packning och städning. Det är också viktigt att man noga ser över ansvarsfrågan om något går sönder eller försvinner under själva flytten. Ett ordentligt kontrakt som beskriver tjänsten, ansvar och pris är att föredra. Vill man ändå sänka priset så kan man fråga vad som underlättar för dem och som gör att tiden som de lägger ner minimeras.

Från en bostad till en annan

I god tid innan man flyttar kan det vara klokt att gå igenom hela sitt bohag för att se vad man inte behöver, eller vill, ta med sig. Den utrensningen sparar inte bara tid och energi utan även pengar. Och kanske kan man också sälja saker och tjäna pengar. En adressändring ska också göras, och man kan göra den i god tid i förväg och datera den när flytten sker. Kanske är det även avtal som ska sägas upp, och det kanske måste ske så långt som tre månader i förväg. Så missa inte det. Det kan röra sig om tidningar, elektricitet, hemstädning med mera. Här finns pengar att spara om man är noggrann.

25 May 2020