Fördelar med en utlandsflytt

Det finns väldigt många fördelar som ligger i att någon gång i sitt liv provat på att bo i ett annat land än Sverige. Detta framförallt om man ser till att vi i dagsläget har ett parti i Riksdagen som har – milt uttryckt – konservativa värderingar och åsikter gällande andra kulturer och invånare i andra länder.

Den bästa medicinen för att upptäcka hur dumt det här snacket i själva verket är – ja, det är att känna på hur det ser ut om man lämnar trygga Sverige och tar del av övriga världen. En utlandsflytt ger alltid nya erfarenheter, nya perspektiv och en bättre förståelse för hur man själv fungerar. Det spelar heller ingen roll om man genomför en utlandsflytt för att arbeta eller för att studera och heller inte till vilket land man styr sin kosa; att komma bort från Sverige – om än för en begränsad period – kan vara det som ger nyttiga lärdomar som man sedan bär med sig genom resten av livet.

Om vi nedan radar upp några populära länder dit svenskar brukar flytta samt några för- och nackdelar som finns i dessa val så kanske vi kan underlätta för dig om du har funderingar och tankar på att genomföra en utlandsflytt.

Tre länder som rekommenderas för en utlandsflytt

Thailand. Hit flyttar svenskar ofta för att landet är varmt, för att det är billigt och för att det finns så mycket svenskar där. Det finns svenska skolor, det finns svenska restauranger och det finns svenskar att umgås med. Det här får vi dock också räkna som en nackdel; det är helt enkelt inte så roligt att genomföra en utlandsflytt och därefter upptäcka att grannarna heter Svensson, Jansson eller Åkesson.

Norge. Norge är för många svenskar det självklara landet som dyker upp då man nämner ordet utlandsflytt och anledningen här stavas ofta pengar. Det är lätt att få jobb i Norge och man får dessutom väldigt bra betalt. Närheten till Sverige finns och dessutom så förstår man språket bra. Naturen och de spännande städerna – Oslo i synnerhet – är också avgörande. Nackdelar med Norge är de hutlösa priserna. Tipset här är att man verkligen bunkrar upp med matvaror i Sverige innan man åker samt att man försöker att – med jämna mellanrum – genomföra resor till just Sverige frö att handla. Även den höga skatt ska här nämnas som en nackdel.

Cypern. Här har vi verkligen ett populärt land dit många flyttar i dagsläget. Anledningen till det är det rent ekonomiska och det är därför inte ovanligt att man flyttar till Cypern för att strta ett bolag. Skatten är lägst i Europa och i kombination med det vackra vädret och närheten till tre kontinenter gör Cypern till ett land vi rekommenderar. Nackdelar här är att många förutspår att Cypern är nästa Grekland i det avseendet att de tror att en ekonomisk kollaps kan komma. Det här finns det dock verkligen inga garantier för och därför rekommenderar vi detta land som destination för en utlandsflytt.

Mer information finns på denna sida: http://www.utlandsflytt.net/.

7 Sep 2017