Flyttstädning Luleå - vad innebär flyttstädning?

Har du googlat Flyttstädning Luleå? Håller du på att flytta från eller inom Luleå? Vill du boka städning eller vill du städa själv? Här kan du läsa mer.

Att flytta från en bostad, vare sig det är en hyreslägenhet, bostadsrätt, villa eller radhus, brukar innebära att man måste flyttstäda bostaden efter sig. Den ska vara flyttstädad när man överlämnar till nästa hyresgäst eller ägare. Som regel är flyttstädning ett krav, men ibland kan man avtala bort städningen, till exempel om lägenheten ska renoveras. Många firmor är specialiserade på just flyttstädning, eftersom det skiljer sig från vanlig veckostädning och innebär en mer omfattande städning där man går igenom allt i bostaden. Där ingår detaljer som man inte alltid tänker på, som innertak, lister, dörrar och andra vinklar och vrår. En färdig städning ska besiktigas för att bli godkänd.

Om man vill flyttstäda själv?

Vill man så kan man såklart flyttstäda själv, men då får man tänka på att vara mycket noggrann och att det är ett relativt stort jobb. Har man missat något eller slarvat så är risken stor att man blir tvungen att göra om städningen. Besiktningen av städningen brukar vara detaljerad. Städar man själv är det lätt att glömma vissa utrymmen eller så har man helt enkelt svårt att veta hur man ska gå tillväga. Flyttstädningsfirmor har erfarenhet av jobbet. De har rutiner och checklistor på vad som ska göras. Det finns dessutom flera firmor att välja på om man behöver flyttstädning i Luleå. Man kan alltid googla just “flyttstädning Luleå”, eller så kollar man med släkt och vänner om de rekommenderar någon.

Flyttstädning, vad man ska tänka på

Börja med själva flytten, töm bostaden och samtliga garderober och lådor. Förenkla för städfirman genom att exempelvis dra fram spisen så att man kommer åt bakom. Lämna någon ljuskälla i varje rum, då lampor kan tas ner efteråt. Städfirmorna brukar inte montera ner armatur. Se också till att det finns rinnande vatten i bostaden. När du ska boka städning, jämför kvadratmeterpris. För flyttstädning gäller dessutom RUT-avdrag, vilket är en bonus. Kontrollera om firman lämnar garanti på städningen, ifall den måste göras om eller kompletteras. Boka i god tid, så städningen hinns med innan besiktningen ska ske. Tänk också på att avtala med firman om extra utrymmen ska ingå, till exempel garage. Är du mån om att anlita en firma som har en grön linje, som använder miljövänliga produkter, kolla med dom vad de har för profil.

23 Jan 2020