Flyttstädning - en del i avtalet

Att flytta är något som i grunden för med sig enbart positiva känslor. Man får en nystart, man får en chans att påbörja en ny fas i livet, man kanske ska flytta ihop med en sin partner och man kanske ska göra detta i en ny stad. Men, en flytt innebär även hårt jobb och där det dessutom krävs en god planering. Du måste hyra allt ifrån flyttbil, du måste köpa kartonger, du måste packa och du måste bära alla dina saker (något som även förutsätter att du får hjälp av vänner och bekanta) och du måste göra allt detta i god tid så att flytten kan flyta på som önskat.

Klart så? Nej, det finns ett moment kvar och det är också det som av många anses som det värsta: du måste genomföra en flyttstädning. Varför just detta moment i flytten är så pass illa ansett är ganska lätt att förstå. Detta då en flyttstädning är extra allt i jämförelse med en vanlig städning. Alla områden i hemmet måste städas och det måste vara grundligt. Toaletten, köket, alla skåp, alla garderober, alla golv, fönstren måste putsas… Kort sagt: en flyttstädning kräver tid och det är sällan något som man har i samband med en flytt (som ju ofta måste ske under en helg).

Därför är vårt råd att man tar professionell hjälp med sin flyttstädning.

Låt en städfirma sköta din flyttstädning

Vi kan säga att du bor i Botkyrka och att du ska flytta till en annan stadsdel i Stockholm - exempelvis Lidingö. Logistiken mellan Botkyrka och Lidingö är krånglig att planera - det tar, helt enkelt, tid att åka mellan din gamla och din nya bostad; något som gör att du inser - klokt nog - att du bör ta professionell hjälp med din flyttstädning.

Här skulle vi säga att du bör vara ute i god tid för att få till stånd ett så bra pris som möjligt. Vi förklarar detta genom att peka på den rådande konkurrensen. Det finns många städföretag i- och kring Stockholm som erbjuder tjänsten flyttstädning. Men, de gör det till olika priser och du kan således tjäna på att begära in offerter och ställa dessa mot varandra innan du skriver ett avtal. naturligtvis så ska du sätta kvaliteten i första rummet och för att ta reda på vilket typ av företag du har att göra med - bra eller dåligt - så får du vara beredd på att lyfta luren och ringa några tidigare kunder.

Referenser är viktiga då det kommer till flyttstädning - du vill nämligen inte få underkänt av de nya ägarna till din lägenhet i Botkyrka. En sista viktig detalj är att du använder dig av Rut-avdraget och får jobbet rabatterat av staten. Detta med 50 % och med ett årligt tak om 25.000 kronor. En summa som definitivt gör stor skillnad.

28 Nov 2017