Flytta till Arenastaden i Solna

Att bo och leva i Arenastaden är något för den som gillar äventyr och en händelserik vardag. Inom området finns bland annat Nordens största galleria, Sveriges nationalarena i fotboll och ett livligt näringsliv. Arenastaden, som är en väldigt ny stadsdel, ligger i Solna och utgörs till stor del av nyproduktioner med innovativ arkitektur.

Samtidigt som det finns mycket att göra i den här delen av Solna, är det också mycket nära till Stockholm city och allt som det erbjuder.

Vårdmöjligheter

Stadsdelen är väl försedd med olika typer av samhällsservice här. Bland annat finns en tandläkarmottagning i närheten av Friends Arena och Mall of Scandinavia. I hela kommunen, Solna kommun, finns det dock många tandläkare, både moderna privatägda och de mer traditionella statliga. Förutom ett bra utbud av tandläkare finns det även närhet till flera olika vårdcentraler och sjukhus. Inte minst Karolinska universitetssjukhuset.

Boende

Då Arenastaden är en så pass ny stadsdel är i princip alla bostäder nybyggen. Att bo här kan innebära att man har en lägenhet med balkong med insyn till Friends Arena, eller en lägenhet med takterrass ovanpå Mall of Scandinavia. Att bo här passar bra för både singlar och familjer, men gemensamt för lägenheterna är att de ligger kring medelpris eller högre. Billiga lägenheter är det inte så gott om i den här stadsdelen.

Natur

De boende i Arenastaden har också väldigt nära till naturen. Mest värt att uppmärksamma är kanske Hagaparken som har stora grönområden och även intressant historisk kultur. Att spendera tid i Hagaparken är perfekt på till exempel sommarhelgerna, då det inte är ovanligt med olika typer av evenemang i parken.

Förutom grönområden har man också nära till vattnet. Till exempel finns Råstasjön i direkt anslutning till stadsdelen. På den andra sidan av Solna hittar man även den lite större Ulvsundasjön, som bjuder på fina vyer med bland annat Kungsholmen och Essinge-öarna i bakgrunden.

Kultur och nöjen

Som nämnt i inledningen finns bland annat Nordens största galleria här. Gallerian heter Mall of Scandinavia och har ett väldigt brett utbud av bland annat kläder och teknik. För filmälskaren finns också här en speciell biograf. Biografen är en så kallad IMAX-biograf och erbjuder kristallklara bilder och ett ljudsystem som gör att filmerna känns läskigt verkliga.

Förutom detta finns som tidigare nämnt också Friends arena, som även är AIK:s hemmaplan. Förutom att gå på AIK-matcher kan man bland annat se landskamper och några av världens största artister och band uppträda här.

28 Jul 2016