Få hjälp med städningen vid flytten

Att flytta är stressigt och det finns så mycket du måste hinna med på en kort tid. Att anställa hjälp på dagen med flyttstädning kan göra en stor skillnad, och du får tid att fokusera på annat.

I genomsnitt flyttar varje svensk minst tio gånger i deras livstid. Vilket är tio gånger av att släppa på saker som du antagligen inte behöver, packa ihop allt och genomföra den där fruktade flyttstädningen. En flyttstädning är mycket mer komplicerad än en vanlig städning, utan det krävs att verkligen allt i hela huset blir städat. Om du flyttar från en bostadsrätt är det speciellt viktigt att städningen blir utfört på ett korrekt sätt. Detta eftersom det finns höga krav på hur den ska vara utförd. Om du inte lever upp till detta kommer hyresvärden själv att anställa en städfirma som utför flyttstädningen och du måste fortfarande betala. Så gör det enklare för dig och anställ en firma redan från början. Dessutom, du vill inte lämna ditt gamla boende stökigt. Tänk på att det är någon som kommer att flytta in i ditt gamla hem för att påbörja deras nya äventyr.

Använd RUT-avdraget för flyttstädningen

Känner du att du inte har råd med kostnaden för flyttstädningen? Glöm då inte bort att du faktiskt kan använda dig av ROT-avdraget som ger dig 50 % av på arbetskostnaden. Detta är ett avdrag som gör det enklare för privatpersoner att anställa städhjälp, och du kan använda den upp till 50 000 kronor per år. Avdraget gäller enbart för firmor med F-skatt. Så när du ska välja en städfirma måste du se till att de är registrerade för F-skatt. Samtidigt som du kontrollerar detta är det värt att kolla tidigare omdömen från andra kunder, och be om en offert.

Anställ en flyttfirma för flytten

För att göra din flytt ännu enklare för dig varför inte anställa en flyttfirma som helt enkelt gör jobbet åt dig? Du slipper själv att bära ut alla möbler, och kan istället åka till ditt nya hem och vara redo att packa upp. Du behöver heller inte be familj och vänner om hjälp under dagen, utan allt blir skött på ett smidigt sätt. Om du planerar att flytta en helg eller under sommarmånaderna vill du boka flyttfirman och städfirman så fort som möjligt. Ofta blir dessa uppbokade långt i förväg så du vill verkligen inte stå där på dagen helt utan hjälp. 

20 Feb 2020