Det här innebär en flyttstädning i Örebro

Då man säger ordet flyttstädning till någon så kommer man ofta att mötas av en högljudd suck och detta då många upplever just en flyttstädning som det absolut jobbigaste momentet i samband med en flytt. Det här är också väldigt enkelt att förstå då en flyttstädning innebär att allting i det gamla boendet måste städas och rengöras och att det heller inte spelar någon roll var i Sverige man bor eller i vilket typ av boende det handlar om; det kan vara en lägenhet i Örebro eller en villa i Stockholm – en flyttstädning måste alltid genomföras. Vad menas då med att allting måste rengöras och städas?

Jo, här måste man exempelvis vid en flyttstädning från Örebro se till att alla golv är rena, att spisen är rengjord, att kyl- och frys är noggrant städade, att alla avlopp är rengjorda och att fönster är putsade; det är ett onekligen ett väldigt omfattande jobb att genomföra en flyttstädning. Till denna beräkning ska dessutom adderas att man de facto flyttat och således inte vill återvända till det gamla boendet för att städa. Har man flyttat från Örebro till exempelvis Stockholm så vill man ju inte åka tillbaka för att genomföra en flyttstädning och detta beroende på dels avståndet och dels också det faktum att man efter en flytt är väldigt tömd på energi. Att då tvingas åka tillbaka till Örebro för att göra en flyttstädning – det jobbigaste momentet – är därför något som tyvärr också negligeras och ignoreras och här handlar det om hela Sverige och inte bara Örebro.

Att helt strunta i en flyttstädning kan dock leda till att man blir tvungen att betala en retroaktiv ersättning till de nya ägarna och denna summa överstiger vida det andra alternativet; nämligen att man betalar ett företag för ändamålet istället. Att betala ett företag för en flyttstädning är ett lätt sätt att se till att den blir korrekt utförd och att man själv slipper bekymret som denna innebär.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning i Örebro

Det är också numera ett vanligare alternativ att leja ut sin flyttstädning i dagsläget än vad det tidigare var; i och med rut-avdraget har efterfrågan ökat markant och tack vare denna skattereduktion kan man tjäna mycket pengar om man själv avstår från uppdraget exempelvis i Örebro. Rut-avdraget gäller naturligtvis inte bara i Örebro utan går att använda sig vid en flyttstädning oavsett var i Sverige man bor.

Rut-avdraget innebär att man kan dra av denna flyttstädning som en hushållsnära tjänst och att man efter sin deklaration kan få tillbaka en del av beloppet på sin skatt – något som gör att en flyttstädning exempelvis i Örebro knappast längre behöver anses som ett problem. Man kontaktar ett företag för sin flyttstädning, ser till att detta rut-avdrag används och därefter lägger man sitt fokus på det viktigaste – nämligen att komma på plats i sin nya bostad och om denne ligger i Örebro, Västerås eller i Kiruna spelar ingen roll.

En flyttstädning har aldrig varit enklare eller billigare att genomföra än vad det är i dagsläget; använd ditt rut-avdrag och luta dig tillbaka.

7 Sep 2017