Det första intrycket

Första intrycket är viktigt. Det gäller din person men också presentationen av din bostad. Om stajling är introduktionen av ditt hem, är en perfekt flyttstädning det sista intrycket.

Att träffa någon för första gången är alltid lite pirrigt. Det behöver inte vara vid en klassisk date, det finns liknande känslor vid en jobbintervju eller annat viktigt möte. Du står framför spegeln och funderar. Hur ska jag klä mig? Hur framhåller jag bäst mina fördelar och skäl för att välja just mig? Vad ska vi prata om? Många är rädda för att inte lukta gott eller för ha dålig andedräkt, för handsvett eller för att lukta för starkt av parfymen. Det sägs att vi har uppfattningen klar redan efter bara sju sekunder. I sammanhanget brukar vi få rådet att vara tydliga med vår personlighet men samtidigt öppna. Överdrifter undanbedes. Något i stil med “lagom är bäst”, men vad innebär det egentligen?

Din personlighet i ditt hem

Alla som varit med om att köpa eller sälja sitt hem vet att något liknande gäller där. Många vill hjälpa till att stajla bostaden inför försäljningen. Den ska bli mindre personlig, fast gärna uppfattas som större. Hur ska bostaden presenteras, för att få bästa priset? Såklart ska du få inreda hur du vill hemma och måla alla väggar lila om du vill. På samma sätt som du klär dig som du vill vid anställningsintervjun. Fast det kan få mindre roliga konsekvenser. När det är dags att sälja kan det visa sig att din djärva inredning var en mindre bra idé. De som kommer på visning av din lägenhet har annan smak och vill bo i helt annan miljö. De vill kunna se sig själva bo där. Deras vision är att din bostad ska vara hemtrevligt och dofta så som de vill.

Det sista intrycket

När du lämnar din bostad till nästa ägare eller hyresgäst finns det vissa förväntningar. Bostaden ska vara ren. Nu ska det blänka och lukta gott. Känslan ska vara lite som ett vitt pappersark eller en tom canvas som konstnären ska måla på. Det ska kännas inbjudande för nästa boende att sätta personlig prägel på stället, med renoveringar och inredning. Här är några av de saker du förväntas rengöra, eller den professionella firma för flyttstädning som du anlitar:

  • Golv, tak, dörrar, fönsterbrädor och element
  • Bänkar, vitvaror och fläkt i köket
  • Fönster
  • Belysning
  • Golvbrunnar, ventiler och badrumsporslin
  • Torktumlare och tvättmaskin
25 Mar 2020