Bra att tänka på vid flyttstädning när man bor i Jönköping.

Dags att flytta från Jönköping till en annan stad eller ett annat land? Då kan det vara en bra idé att boka flyttstädning i Jönköping. Snabbt, snyggt och smidigt ska det vara att flytta ut.

Äntligen är det dags. Flytten är nära, kartongerna packade, ryggen värker och kraften har gått ur. Lätt som en plätt bokar man in en flyttstädning i Jönköping om det är därifrån man tänker flytta. Att boka en flyttstädning istället för att städa själv kan vara det bästa man gör för sig själv när det gäller en flytt. Det är nu belöningen kommer för allt jobb man lagt ner på att packa och sortera, slänga och ge bort. Timmar av mödosamma beslut och mycket känslor att gå igenom inför alla prylar som finns. De man nyss inhandlat och de man haft sedan långt tidigare.

Städa kan man väl göra själv

Kanske går man i andra tankar och inser att man faktiskt kan städa själv. Javisst, men hur många har egentligen tidigare gjort en riktigt flyttstädning. Det finns listor för allt som ska gås igenom. Det ska vara rengjort och skurat på alla möjliga och omöjliga ställen. Spisar ska dras ut, ugnar skuras, plåtar och grillgaller poleras fria från matrester och ingrott fett. I våtutrymmen ska golvbrunnar öppnas och noggrant rengöras inuti. Inga gamla hårstrån ska sitta kvar. Avlopp från handfat och diskhoar rensas och rengöras. Persienner, väggar och tak ska dammas. Kort sagt ska hela huset eller lägenheten se ut som när den var ny. Den kräver många timmar av den erfarne och kanske ännu mer av den oerfarne.

Mer än själva städningen

Efter städning är gjord så väntar inspektion. Den som flyttar in ska godkänna städningen och i vissa fall har hyresvärden en inspektör. Den personen kontrollerar allt mycket noga och bockar av det från den systematiskt formulerade listan. Inget lämnas åt slumpen. Om inspektoren eller den inflyttande parten skulle ha något att klaga på är det bara att börja om och göra rent. Har man en inhyrd firma som sköter allt ligger det på deras bord att ordna så att alla parter är nöjda. Det kostar inget extra utan ingår i deras åtagande. En annan fördel med att leja bort flyttstädning är att man kan få göra RUT avdrag. I Jönköping liksom i andra städer har städfirmor koll på den förmånen och kan i vissa fall till och med ansöka åt kunden.

12 Mar 2020