Att tänka på när du flyttar i Malmö

Det är vanligt att man flyttar mellan olika adresser i Malmö. Det är lätt att hitta bostad och därmed lätt att skala upp och ner vad gäller bostadsytan när ens behov förändras. Som en naturlig följd av detta sker det väldigt många flyttar i Malmö varje år. Varje dag går åtskilliga flyttlass mellan och inom stadsdelarna och på helgerna är det förstås extra mycket flyttrafik. Detta vet tyvärr också de kriminella element som finns i Malmö, och det är inte ovanligt att människor drabbas av stölder i och med en flytt.

Lämna aldrig flyttbilen oövervakad

När man flyttar sitt bohag och bär saker från lägenheten till flyttbilen och tvärtom, är det tyvärr svårt att hålla uppsikt över grejerna precis hela tiden. Det räcker tyvärr med att man lämnar flyttbilen obevakad en halv minut för att tjuvar ska kunna vara framme och stjäla åt sig till exempel en tv eller ett musikinstrument. Prylen är spårlöst borta och inga vittnen finns. Tyvärr täcks en sådan stöld inte ens av hemförsäkringen, eftersom bohaget lämnats obevakat på öppen gata.

Underskatta inte riskerna

I Malmö gäller det att vara på sin vakt. Det är en mysig och trevlig stad, men det är också en stad som i ganska stor utsträckning präglas av kriminalitet i både stor och liten skala. Att vara naiv inför detta faktum är att bjuda in till problem. När man flyttar ska man alltid ha en person på vakt som håller koll på grejerna precis varenda sekund. När flyttbilen är packad ska den köras direkt till den nya adressen och där ska grejerna upp och flyttbilen ska hela tiden hållas under uppsikt. Att till exempel lämna bilen fullpackad på gatan medan man tar itu med flyttstädningen kommer inte på fråga.

Anlita hjälp med flyttstädning

Många i Malmö tar hjälp med flyttstädning av en professionell städfirma. Det beror inte bara på att man inte vill lämna sina saker på gatan, utan också på att det är skönt att slippa ett så slitsamt jobb som en flyttstädning direkt efter att man burit klart. Dessutom är det väldigt billigt med flyttstädning i Malmö, dels på grund av den allmänt låga prisnivån, och dels på RUT-avdraget, som ger avdrag på arbetskostnaden på 50%.

Men att direkt kunna köra iväg med bohaget till den nya adressen och koncentrera sig på vad som händer där, är ett mycket bra incitament till att anlita en städfirma för flyttstädningen. Du behöver då bara överlämna nycklarna till städarna så utför de en grundlig och professionell flyttstädning av den gamla bostaden och du fixar med ditt på den nya adressen. När städningen är klar har du burit in ditt bohag på den nya adressen och kan hämta nycklarna för överlämning till den nya ägaren. Smidigt och säkert, precis som en flytt ska vara!

Gör flytten så säker som möjligt

Visst har Malmö problem med stölder och våld, men det är i grunden en kärleksfull stad där medborgarna värnar om varandra. Iakttar man bara sunt förnuft och är lite extra på sin vakt så löper man ingen risk att bli bestulen eller råka illa ut i Malmö. Man ska inte överdriva farorna, men man ska heller inte blåögt underskatta dem. Genom att hålla lite extra uppsikt över flyttbilen och anlita en städfirma för att ta hand om flyttstädningen har man gjort mycket för att flytten ska bli så lugn och fri från incidenter som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du kan boka en flyttstädning i Malmö så du slipper oroa dig för den saken.

2 Nov 2018