Att flytta utan stress

Få händelser väcker så mycket positiva och negativa känslor som en flytt. Glädje och spänning inför ett nytt hem i en ny omgivning. Nostalgi och vemod för att lämna det trygga och invanda.

Ett eget hem. En trygg vrå och ett fort med omvärlden på utsidan. En plats där man kan slappna av och bara vara sig själv utan att bli sedd och bedömd av andra. Platsen där man sover och äter och är allmänt tråkig utan att någon bryr sig. Få människor stannar i samma omgivning ett helt liv. Livet rullar på och saker händer. Förhållanden börjar och slutar, familjen blir större eller mindre. Det blir dags att hitta en ny egen vrå och det blir dags att flytta. Flytt är ett genomgripande och stort projekt att ta sig an och egentligen är det förvånande att vi klarar av det så pass bra. Allt planerande och packande tar tid och kraft även om det för många är ett kärt arbete.

Läs mer om hur du kan få hjälp av en flyttfirma.

Den ytterst välplanerade flytten

Säkert finns det personer som flyttar i rätt tid och med full koll på allting. De har i tid valt vilka möbler och andra ägodelar som ska sparas eller slängas. De har ändrat adress hos skatteverket och berättat för alla andra var de kommer att hamna. De har skaffat arton triljoner flyttkartonger och packat allt enligt ett smart schema. De har hittat tidtabeller för kollektivtrafik och parkeringsplats för bilen. Deras el och övriga abonnemang flyttas över på rätt dag och allt fungerar. Sedan har vi resten av oss. Vi glömmer hälften och vi står alltid med femton plastkassar fyllda med “diverse” på flyttdagen. Våra “slängsaker” får åka med till nya hemmet eftersom vi inte kan bestämma vad vi ska göra med dem. Vi är vanliga människor helt enkelt.

En smartare planering

Vad vill vi ha? En mindre stressig flytt? En bättre organiserad flytt? En flytt utan fysiskt ansträngande moment? Jo, givetvis, och det ligger självklart inom det möjligas gränser. Allt går inte att lämna bort men en förvånande stor del av jobbet kan faktiskt utföras av någon annan. En flyttfirma kan ta sig an en stor del av alla moment. Du kan få hjälp med packning i godkända kartonger. Du kan såklart få hjälp med själva flytten. Starka personer med vana och utrustning bär ut dina möbler som verkar ha förvandlats till stenklumpar av det otympligare slaget. Vad ska då du göra? Sätta dig i bilen och åka till nya hemmet.

10 Aug 2020