Att flytta till Norrköping

Norrköping är en populär stad att bosätta sig i och det är följaktligen inte konstigt att staden fortsätter att växa, precis som den har gjort i många år nu. Beroende på hur kräsen man är med läget, kan det vara mer eller mindre svårt att hitta boende här. Likaså beror det på ens ekonomi och om man vill hyra eller kan tänka sig att köpa en lägenhet. Givetvis är det dock inte bara lägenheter som finns här, utan runtomkring staden finns det gott om radhus och fristående villor till salu.

Att flytta till Norrköping innebär att en hel del praktiska beslut måste tas, precis som när du flyttar till vilken stad som helst. Ska du anlita flyttstädning? Kan du tänka dig att köpa ett renoveringsobjekt? Vilka stadsdelar kan du tänka dig att bo i? Frågorna är många och svaren kan ibland kännas få.

Stadsdelar

Som i de flesta andra svenska och europeiska städer är de centrala delarna av Norrköping attraktiva att bo i. Här talar vi främst om Gamla Berget, Nordantill, Saltängen och Berget som är mest populära. Bostäderna här kan bli ganska dyra och det gäller att vara beredd på att lägga ner en hel del pengar om man vill bo centralt. Vidare finns en rad heta stadsdelar i staden som ligger utanför promenaderna, till exempel Såpkullen och Söderstaden.

Praktiska beslut att ta inför flytten

Oavsett varifrån du flyttar, finns det en del praktiska beslut som måste tas. Till exempel är det bra att fundera på om du behöver anlita några tjänster för flytten. Vanligt är att man anlitar flyttstädning, som det ställs höga krav på att det utförs rätt. Vidare är flyttstädning något många gärna betalar för att slippa, då det finns så mycket annat att göra vid en flytt.

En annan tjänst som många anlitar utöver flyttstädning, är givetvis en vanlig flyttfirma. Ibland erbjuder flyttfirmor både flytthjälp och flyttstädning i ett paket, vilket kan vara smidigt för den som vill göra så lite som möjligt under flytten. Att flytta, oavsett om man sköter flyttstädning själv eller inte, kräver mycket energi och tid. Har man möjlighet att slippa detta kan det såklart vara värt ett visst pris. Vidare innefattas dylika tjänster av rut-avdraget, så det behöver inte bli alltför dyrt heller. Ibland kan det till och med vara en nödvändighet om man till exempel har familj och mycket att göra på jobbet.

Hur Norrköping förändras

I hela landet är bostadspriserna höga – likaså i Norrköping. Vidare är andrahandsmarknaden även den hög för tillfället. Kanske är det inte lika högt som i mer tätbefolkade städer som till exempel Stockholm, men priserna är högre än vad de var för bara några år sedan. Hur marknaden kommer att se ut i framtiden kan man bara spekulera i, men för tillfället växer Norrköping snabbt. Hela Sverige ökar i befolkning snabbt och även Norrköping behöver bygga för att klara av detta.

17 Jul 2017