Att bo där man trivs

Var är hemma? Där man bor är ett kort svar. Men ibland kan man behöva byta boplats för kärleken, jobbet eller av en annan anledning. Att flytta kan vara en process, men den går att underlätta!

Ett hem är där man bor. Det kan vara ett eget boende med en dörr att stänga. Kanske är man inneboende hos någon och har några få saker som är egna. Det finns lika många definitioner på vad ett hem är som det finns människor.

Ibland känns det som man hittat hem med en gång. Man bor tryggt där man bor. Efterhand sätter man sin prägel på bostaden med saker som betyder något. Bostaden finns där som en trygg och fast punkt medan livet pågår. Ett förhållande spricker, någon byter jobb och någon annan träffar en ny. Det finns många anledningar till att man byter bostad.

Glöm inte att rensa

Allt fler går i minimalistiska tankar om att äga färre prylar. Självklart finns det många som gillar att ha många saker runt omkring sig också. Kanske samlar man på något som tar plats och det skall man givetvis behålla. En flytt är dock det perfekta tillfället att fundera över alla saker man har.

Behövs det verkligen 5 kaffemått när man använder en kaffemaskin? Hur är det med de där gamla gardinerna i färgen man avskyr längst in i garderoben? Definitivt dags att avyttra dem. Att flyttrensa behöver inte vara en storrensning. Det är dock bra att fundera lite och ha en låda bredvid som kanske kan gå direkt till second hand-affären eller tippen.

Checklistor är ett bra tips!

Det finns mängder med bra checklistor på nätet inför flytt. Viktigt är att man säger upp sådant som el, vatten, värme och bredband/telefoni i god tid innan flytt, och beställer nytt till den nya bostaden. Se också till att fixa en bostadsförsäkring innan flytten. Även att ändra sin folkbokföringsadress hos Skatteverket är en viktig punkt att beta av.

Så kommer då den stora dagen för flytten. Allt löper på smidigt och plötsligt är allt på plats i nya lyan. Då kommer man på det! Flyttstädningen! Den är inget man orkar ta tag i när man är trött och sliten efter att ha burit kartonger. Att anlita någon som gör jobbet behöver inte bli dyrt då det går att använda RUT-avdrag. Boka flyttstäd i god tid, så det blir gjort innan det är dags att lämna nycklarna till gamla bostaden. Läs mer om flyttstädning på denna sida: flyttstädningikarlstad.se

16 Oct 2020