Allt fler flyr Stockholms innerstad och vänder sig till mäklare i Sollentuna

Mäklare i Sollentuna vet vad som säljer objekt mer än något annat just nu: Närheten till grön, skön natur. Många vill flytta ut från Stockholms innerstad.

I dag menar många människor att Stockholms innerstad inte är vad den en gång var. För några år sedan låg en lägenhet i innerstan högt uppe på önskelistan hos stadens invånare, men nu verkar pendeln ha svängt. Allt fler lyfter blicken utanför tullarna, mot områden som Sollentuna.

Till viss del kan det ha med den extrema prisutvecklingen på bostäder i innerstan att göra. Det är i dag ohemult dyrt att köpa lägenhet i centrala delar av Stockholm. Även om Södermalm tidigare varit en stadsdel förknippad med arbetarklass och konstnärer, har dessa grupper generellt inte råd att bo där längre.

Mäklare hjälper dig flytta ännu längre ut på landet

Att vilja lämna innerstan kan alltså ha ekonomiska orsaker. Men det kan också vara en fråga om att vilja bo mer naturnära. Om man ser på utbudet av bostäder hos mäklare i Sollentuna, märker man snabbt att beskrivningar som har med natur och miljö att göra används som ren reklam. Naturen säljer, helt enkelt. Grönt är skönt.

Detta är självklart goda nyheter för den som vill sälja sin bostad i Sollentuna. Kanske för att flytta ännu längre ut på landet? Efterfrågan på villor och lägenheter i Sollentuna är mycket hög, och det är fullt möjligt att omvandla en lägenhet i Sollentuna till en hel herrgård i till exempel Värmland.

18 Jun 2023